Home   Matematica Vedica

Matematica Vedica

NOU! 06 NoiembrieBucuresti – Ultimul Workshop Gratuit – Ocazie de a cunoaste Matematica Vedicadetalii AICI

 

Matematica Vedică – soluția pentru frica de științe exacte a românului

Numai anul acesta, mai mult de jumătate din absolvenții de liceu nu au reușit să treacă cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Rezultatele aproape neschimbate față de anul trecut indică blocajul din sistem. Părinții și elevii învinovățesc profesorii, profesorii Ministerul, Ministerul acuză lipsa de fonduri și greșelile celor dinaintea lor. Măsurile de urgență și încercările repetate de reformă au de cele mai multe ori rezultatul de a încurca și mai mult lucrurile și lasă elevii și profesorii într-o confuzie totală.

Matematica este aproape de fiecare dată proba de coșmar pentru majoritatea candidaților și, în general, materia cea mai nepopulară din timpul liceului. Deseori, ea devine țapul ispășitor care poartă vina rezultatelor slabe de la examenul de bacalaureat. Însăși generația mai în vârstă își amintește de dificultățile și metodele neortodoxe prin care au trecut peste îngroazitoarea piatră de hotar numită matematică.

Îngrijorările sunt confirmate de studiul internațional TIMSS, pentru evaluarea nivelului de cunoștințe și abilități în domeniul matematicii și al științelor exacte la elevi de clasa a 8-a, care, în anul 2007, plasa România pe locul 28 din 48 de țări. Cu un scor mult sub medie și la un nivel mai scăzut decât alte țări vecine Bulgaria, Ucraina sau Ungaria, interesul tinerilor pentru matematică este în scădere.

Dincolo de dificultățile sociale și economice, principalele probleme par a fi modul de predare învechit și inabilitatea sistemului de a aduce matematica în sfera practicului. Elevii detestă matematica pentru că nu înțeleg la ce le este de folos. Putem vedea diferența chiar din testele TIMSS, care nu oferă direct datele problemelor, ci provoacă elevii să le deducă din situații reale.

Ruperea de realitate este cauza fricii de matematică și dă naștere mitului că unii oameni nu sunt făcuți pentru acestă materie. De fapt, ceea ce lipsește este adaptarea la nevoile elevului și un mod de predare care să-i stimuleze gândirea și imaginația.

Sistemul simplificat și unificator introdus de Matematica Vedică oferă soluția pentru împrietenirea elevilor cu matematica, învâțându-i să gândească în termeni practici și făcând matematica distractivă. Este urmărită o abordare integratoare care solicită ambele emisfere ale creierului, antrenând abilitățile de vizualizare, concentrare și memorare, adesea neglijate de matematica clasică. Elevilor le sunt puse la dispoziție instrumente care le cresc viteza de calcul cu până la 1500%, ceea ce face din Matematica Vedică cel mai rapid sistem de calcul mental din lume. Timpul este eficientizat și plictiseala anulată. Metodele simplu de înțeles trezesc în elevi curiozitatea și dorința de a studia mai mult, eliminând temerile și înlocuindu-le cu încrederea în sine și satisfacția lucrului bine făcut. Îmbunătățirea performanțelor școlare vine ca un efect natural.

Sistemul Matematicii Vedice are la bază 16 sutre principale și 13 secundare traduse din texte indiene străvechi care oferă rezolvări pentru toate ramurile matematicii, de la algebră și geometrie la analiză matematică și calcul diferențial. Cursurile se adresează mai ales elevilor de la 8 ani în sus, dar și adulților din orice domeniu de specializare și au la bază o abordare dinamică și eficientă în pas cu tehnologia și cu modalitățile de predare moderne.

În state precum Oman și Africa de Sud, clasate pe ultimele locuri în topul TIMSS, au fost înființate centre de Matematică Vedică cu profesori din India. Aceștia au desfășurat proiecte și studii în școli, pregătind în mai puțin de 2 ani zeci de profesori și zeci de mii de studenți. Ca urmare a succeselor obținute, s-au realizat parteneriate cu guvernul pentru implementarea sistemului la nivel de stat. Introducerea cu succes a sistemului într-un stat musulman și compatibilizarea sa cu programa Africii de Sud stau mărturie pentru versatilitatea și universalitatea sistemului.

Matematica Vedică a ajuns acum și în România!

Pentru a afla cum puteți beneficia de avantajele sale, căutați-ne pe www.vedicmaths.ro  sau la telefon 0724.535.355.

Deasemenea urmariti Pagina noastra de Facebook  pentru calendarul complet, concursuri si detaliile cursului de Matematica Vedica ce incepe in 15 Noiembrie 2012.

NOU! Incriere Cursuri Matematica Vedica  - AICI