Home   Parinti

Parinti

Părinţii sunt parte integrantă a echipei Genius plus, alături de studenţi şi de profesori.
Acest lucru contribuie la buna evoluţie a elevilor, sprijinind efortul profesorilor.

Matematica şi teama de matematică
Una dintre cele mai frecvente întrebări puse la părinţii este: „De ce copiii se lupta cu matematica şi cum am putea remedia această situaţie?”

Prea devreme în cariera lor academică mulţi elevi decid că nu sunt buni la matematică (sau la fizică sau la chimie). Există un studiu privind “teama de matematică”, a cărui concluzie este că elevii pot cădea cu uşurinţă într-un ciclu negativ de tip evitare – teamă – eşec, dacă au chiar şi numai o experienta negativă majoră cu această materie. Pe de altă parte, ciclul pozitiv de tip exerciţiu – încredere – succes este rar întâlnit, iar copiii care îl realizează pot cădea şi ei în ciclul negativ de-a lungul timpului.

Numărul elevilor dintr-o clasă de la şcoală este prea mare pentru a permite profesorului să acorde individual atenţie elevilor. Sistemul actual de predare este orientat mai mult spre învăţarea pe de rost. (Asta mai mult pentru predarea matematicii in India, nu se aplica in România.) Singura modalitate de a rămâne în ciclul de pozitiv este prin înţelegerea subiectului, iar aceasta nu se întâmplă destul de bine. Scopul nostru la Genius Plus este de a-i ajuta pe elevi să înţeleagă în mod logic materia, şi astfel să îşi îmbunătăţească notele.

De ce matematica (la fel ca şi fizica şi chimia) devine mai dificilă de-a lungul timpului, chiar şi pentru studenţii buni?
În primii ani, chiar dacă materia nu este bine înţeleasă, elevii pot rezolva cu uşurinţă probleme, deoarece numărul de probleme prezentate este limitat şi, odată ce este memorat, toate celelalte probleme similare pot fi rezolvate. De asemenea, acest lucru duce adesea la un fals sentiment de încredere.
În clasele mai mari, numărul de tipuri de probleme creşte. Odată cu aceasta apare dificultatea de a memora fiecare tip de problemă. Elevii buni reuşesc să facă acest lucru, dar învăţarea nu le mai produce satisfacţie. Deci ei iau note bune, dar nu îşi doresc să continue.
Din nou, soluţia este ca elevii să înţeleagă subiectul. (Nu se aplica in România.)

Viitorul pare a fi plin de examene de admitere. Ce se va întâmpla acolo?
Din păcate, competiţia pentru examenele de adimitere este foarte mare. Este foarte probabil ca, pentru a vă asigura de întrarea copilului dumneavastră la una dintre facultăţile bune, să apelaţi la meditatii.
Aceste meditaţii sunt începute de regulă în timpul liceului, când este deja destul de târziu pentru a pune nişte baze solide ale materiei necesare la examenele de admitere.
La Genius Plus obiectivul nostru este atât de a construi baze solide, cât şi de ne asigura că elevii iau note bune la şcoală. Mai important este că aceste elemente de bază bine fixate vor face ca pregătirea pentru examenele de admitere să fie mult mai uşoară, iar visul copilului dumneavoastră de a deveni inginer sau de a avea o profesie care se bazează pe matematică sau ştiinţa va deveni uşor realitate.